SOMMERFERIETIDEN ER OVER OS, MEN MISS NICOLAI HOLDER IKKE SOMMERFERIE. I STEDET VARMER VI OP TIL MODTAGELSEN AF NYE PRODUKTER…OG DET SKAL NOK BLIVE GODT…

0

I dagens Danmark er vi i fuld kontrol med de sociale platforme, og den generelle brug af it-redskaber er langt over, hvad man kan finde andre steder i verden. Dét er vi som danskere stolte af, og dét skal vi som danskere være stolte af; men desværre betyder dette tillige, at den menneskelige hjerne kan blive sat på stand-by. Antallet af telefonnumre, vi kan huske udenad, bliver færre og færre. Sådan var det ikke dengang, da Ruder Konge var knægt, og internettet ikke engang som tanke havde fået navn. Det var dengang, hvor man lærte børnesange, og er man i dag gammel nok, vil man fortsat kunne huske dem contra den unge generation, som ikke engang ved, at der engang var en glasflaske fra Coca-Cola, som var på 35 cl. Børnesangene hænger ved, og derfor er det lidt spøjst – når nu man har sin daglige gang i Miss Nicolai – at tænke tilbage på børnesagen “Der bor en Bager”… I Nørregade finder vi i dag nogle særegne specialbutikker som SWAG by Mick B., Herrernes Magasin ved David K., og så er der selvfølgelig vores egen Miss Nicolai… Bageren fra Nørregade? Hvor er han? Lagkagehuset ligger ganske vist ikke langt væk, men Frederiksborggade er dog ikke det samme som Nørregade…og spørgsmålet er, om der nogensinde har været en bager i Nørregade…

DSC00764

Miss Nicolai er en stor butik med stue, 1. sal og underetage, og al plads udnyttes. Lige nu er hele 1. sal helliget vores lagersalg, mens stueetagen og underetagen rummer alle de nyeste produkter. Vores konfirmationskjoler er placeret på en separat 1. sal, hvor man uforstyrret kan gøre sig sine overvejelser om, hvorvidt det er blonder eller tyl, der skal vises frem til konfirmationen i 2017.

En bager finder vej til Danmark
Den svenske digter Alice Tegner er ophavsmanden til børnesangen “Sockerbagaren”, idet der er tale om en bager, der boede i en by. “Sockerbagaren” er den samme børnesang som “Der bor en Bager”, og sangteksten på dansk er ganske sammenlignelig med “Sockerbagaren”, idet byen dog er erstattet med et konkret sted, nemlig Nørregade:

Der bog en bager på Nørregade;
han bager kringler og julekager.
Han bager store; han bager små;
han bager nogle med sukker på.

Og i hans vindue er sukkersager,
og heste, grise og peberkager;
og har du penge, så kan du få;
men har du ingen, så må du gå.

Det siges, at “Der bor en Bager” henviser til én af Københavns største bagergårde, som lå dér, hvor Bispetorvet skærer sig ind i rækken af huse ved Studiestræde. Ved Københavns bombardement skulle denne bagergård dog være gået til grunde. Rigtigt eller forkert? Det er et godt spørgsmål, for der mangler faktuelle oplysninger som bekræftelse på den ene eller anden historie; og for at gøre alting lidt mere kompliceret, så er der såmænd en variant af børnesangen, som sender bageren helt til Mariager… Alt andet lige så gør man dog nok klogt i at holde fast ved, at bageren hører til i Nørregade, om end der aldrig har befundet sig en bagerforretning i Nørregade, selv om et notat relaterende sig til C.B.Schlägelbergers samling af sange fra 1905 placerer en bagerforretning på adressen Nørregade 12 – dér, hvor Hotel Skt. Petri ligger i dag…

SONY DSC

Mange vil nok ikke just forbinde Coca-Cola med mode, men en overgang var man med på…nå ja…moden… Således fik man verdenskendte modeikoner og topdesignere til at designe specialudgiver af Coca-Cola-flaskerne. Det gjaldt bl.a. Karl Lagerfeld, Mark Jacobs og hér modens infant terrible, Jean Paul Gaultier…og så farlige er hans flaskedesigns vel ikke…

Nuvel! Nu skal en artikel på missnicolai.dk ikke handle om hverken bagerbrød eller agurker, men derimod om damebeklædning, for faktum er, at der i Nørregade 36 befinder sig en specialbutik, som er absolut førende inden for fest-, selskabs- og gallakjoler samt konfirmationskjoler.

En specialbutik ikke som alle andre
At være førende inden for sit felt betyder, at der stilles store krav – krav om at være på og ikke mindst være up-to-date – og heldigvis blev det i går bekræftet, at vi er der, hvor vi skal være, og at nye produkter er på vej.

fb

Miss Nicolais chefindkøber, direktør Louise Dahl Jakobsen har lige nu en meget travl tid. De store udenlandske fagmesser er næsten overstået, idet Nordic Bridal Show ’16 dog venter i Malmö, Sverige, i slutningen af denne måned; og så er det naturligvis uundgåeligt, at Copenhagen International Fashion Fair ’16-2 også skal besøges, for det er jo dér, hvor hele Miss Nicolais interesseområde på indkøbssiden er koncentreret.

Ordrebogen er nu fyldt godt op; og ventetiden på modtagelse af nye produkter er påbegyndt.

Hvad har vi så i vente?
Det er nok enhver butikschefs ønske at præsentere de nyeste produkter så tidligt, som det er muligt, men hér-og-nu er ikke den rette tid…og ja; alting har sin tid, og tiden er p.t. ikke den rette. Lige nu vil Miss Nicolai nemlig gerne opnå flg.:

  • Iklæde gæster til sommerens store fest, idet der ikke mindst tænkes på bryllupperne, som for alvor har taget fart. Hér tager vi gerne udgangspunkt i ’16-kollektionen.
  • Præsentere vores nyeste konfirmationskjoler for de kommende konfirmander, idet interessen allerede nu er stor. ’17-kollektionen forventes at blive præsenteret til efterårsferien 2016.
  • Fuldføre vores lagersalg med besparelser på op til 80%. Lagersalget skal være med til at give plads og rum til alle efterårs- og vinternyhederne ’16; og allerede nu er vi godt på vej, for der er god interesse for lagersalget.

Det er mit håb, at vi i løbet af den kommende måned – ikke mindst, når Copenhagen International Fashion Fair ’16-2 er blevet besøgt, og de sidste ordrer er afgivet – kan løfte sløret for, hvad Miss Nicolai kan præsentere af nye produkter. Mit bedste råd i dén sammenhæng er, at man følger med i vores nyhedsstrøm på vores hjemmeside, ligesom man med fordel kan “LIKE” os på facebook.com. Dér vil alle nyheder blive annonceret.

fbb

Miss Nicolais profil på facebook.com indeholder meget forskelligt…fra opslag om mode til historier om, hvorledes vores fest-, selskabs- og gallakjoler har gjort det i den virkelige verden… Facebook.com er således et godt sted at holde sig à jour om Miss Nicolais aktiviteter.

Vi nyder sommeren, men hos os er der ikke sommerferie, så kom endelig på besøg, når det passer ind i jeres program…
Sommerferien har meldt sin ankomst. I sidste uge var det studenterne, der for alvor kunne vise omverdenen, at skoletiden er slut, og der har sikkert været mange, der allerede i sidste uge drog på ferie. Siden kom bl.a. festivallen i Roskilde til, men også dén står nu for sin afslutning…og med regnen piskende ned er det vel ikke helt umuligt, om udlandet kalder på feriegæsterne…?

Emirates_A380

En tur til varmere og ikke mindst tørre himmelstrøg lige nu, ville sikkert ikke være så ringe endda, men mon ikke den gode danske sommer vender tilbage? Det skal vi tro på, for med alle de planlagte bryllupper i bl.a. august/september 2016 ville det være tragisk, om en sommer med regn skulle fortsætte… Billedkilde: blue-monday-lunge.dk.

Personligt håber jeg på, at der vil være mange, der bliver i Danmark, og som vil anvende ferietiden til at besøge bl.a. Miss Nicolai.

Sommerens bryllupper rykker nærmere, og det samme gælder konfirmationerne; og skulle man ikke være parate til at købe, så er en inspirationstur til Miss Nicolai altid imødeset. Det er muligt, at der ikke bliver købt, men om ikke andet har vi så haft muligheden for en god dialog om, hvad der kunne være formålstjenligt af beklædning set i lyset af den fastsatte Dress Code, idet jeg altid håber, at et brudepar har fastsat en Dress Code. Dét gør det bare så meget desto nemmere for alle parter…

Inspiration er altid godt…og bedre end ingenting…
Inspiration er et vigtigt element… Vi er professionelle, og derfor ved vi, hvad der formålstjenligt, og hvad der vil sidde godt. Som gæst har man en anden indgangsvinkel; men sammen kan der opnås resultater, hvorved inspirationsturen kan blive afløst af en shoppetur, selv om det ikke var det, der var meningen. Vigtigt er det hér at understrege, at vi ønsker, at vores gæster skal føle sig godt tilpasse, og at det er dem, der træffer den endelige afgørelse, idet vi altid er ærlige i vores kritik. Selvfølgelig skal kritik vægtes, når man har med en konfirmand at gøre, men alt andet lige er det 100% sikkert, at vi ikke taler nogen efter munden. Dét giver nemlig ingen mening.

MODE-9

For så vidt angår konfirmanderne… Ventetiden til efterårsferien 2016 er lang, men hvorfor ikke netop nu – hvor det er ferietid – benytte tiden til inspiration; og vid, at man i Miss Nicolai må prøve alt det, man vil, idet man selvfølgelig altid vil få gode råd og den bedste vejledning med på vejen.

Arbejdsugen står foran sin afslutning
Ferie eller ej… I dag er det lørdag…og det er begyndelsen på weekenden…

Det er muligt, at det (igen-igen) er regnvejr, men der er som hovedregel ikke dårligt vejr, men forkert påklædning…

Er man ikke til udendørs aktivitet, så er det måske i stedet den hjemlige hygge, som skal prioriteres…med stearinlys og varm chokolade…og er man til sport i fjernsynet, så er der lige nu mulighed for kronede dage… Som et alternativ kunne man nyde en god bog eller de nyeste modemagasiner…blot for inspirationens skyld…hvis ikke et familiebesøg melder sin ankomst… Jeg er sikker på, at der er gode muligheder for at få en rar oplevelse…

forbandedeyngel

Er man til varm chokolade og hjemlig hygge med en bog og ikke modemagasiner, så kunne et forslag til sommerlæsning være “Forbandede Yngel” (der rystede De gyldne Laurbær af sig) af Anne-Cathrine Riebnitzsky – officeren, hvis ord kan meget mere end blot udgive og videreformidle ordrer, idet hun er et naturtalent inden for forfatterverdenens særprægede univers…én af de bedste… Anne-Cathrine Riebnitzsky er fra sin tid i forsvaret kendt for sit arbejde med undertrykte kvinder i Afghanistan, hvilket har været én af årsagerne til, at hun i 2010 modtog Anders Lassen-legatet af H.K.H. Kronprins Frederik. Seneste værk fra Anne-Cathrine Riebnitzsky er “Orkansæsonen og Stilheden”, som ikke kunne få ros nok med sig på vejen… Billedkilde: paperbackcastles.blogspot.com.

Hun er kendt for sit arbejde med undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins og modtog i 2010 Anders Lassenlegatet af Kronprins Frederik for ”sit eksemplariske arbejde til stor gavn for den demokratiske udvikling i Helmand-provinsen.”[

…og mens vi er ved ferien…

Miss Nicolai holder ikke ferie, ligesom vi ikke ændrer på vores åbningstider, fordi det er blevet sommer… Vi er til for vores gæster…året rundt…og det vil vi altid være, så lad os ses, når det passer ind i jeres program…

Rigtig god weekend,
med venlig hilsen
Niels-Ole Mannerup
butikschef

Share.